Implementering

Den første månedsopfølgning i SBS er nu sat i gang hos piloterne.

Fra den 7. juni kan ca. 400 budgetansvarlige i pilotinstitutionerne arbejde med månedsopfølgningen for maj måned i det nye budgetsystem. Regnskabet for maj måned er lukket, og data er klar, til at de budgetansvarlige i pilotinstitutionerne kan udarbejde deres første månedsopfølgning i SBS.

Økonomifunktionerne har de seneste uger sat systemet op, kvalitetssikret data, uddannet og forberedt, at månedsopfølgningen for maj kan gennemføres i SBS.

Den 7. juni blev den første månedsopfølgning sendt ud i proces flow til de budgetansvarlige. I de næste dage og uger vil de budgetansvarlige og økonomifunktionerne have en tæt dialog om økonomiopfølgningen og om budgetsystemet inden opfølgningen for maj lukkes.

Næste store aktivitet er forberedelsen og gennemførelsen af den første udgiftsopfølgning i SBS til august.

Tak til alle piloterne der har bidraget solidt og intensivt med forberedelsen og opsætningen. Vi glæder os til at høre jeres erfaringer fra dag 1 med budgetsystemet. Piloternes erfaringer vil blive samlet op, så implementeringsmetoden fintunes til såvel udgiftsopfølgningen, de næste delleverancer og den generelle udrulning.

For Moderniseringsstyrelsen er den 7. juni 2018 en stor dag. Vi har længe talt om et fællesstatsligt budgetsystem, og i dag går vi i pilotdrift. Der er et par sommerfugle i maven, men samtidig er vi bare så glade for, at vi nu for alvor kan sætte SBS i drift.

Øjebliksbilleder fra økonomifunktionerne

Der var en intens stemning i Koncern Økonomi i Finansministeriet torsdag den 7. juni. Det var aftalt, at månedsopfølgningen for maj måned i hele ministeriet skulle sættes samtidig i gang kl.10. Der var stor interesse og mange spørgsmål.

Det kriblede i fingrene for at sætte den første månedsopfølgningsproces i gang. En af afsenderne i Koncern Økonomi er Jonas Krage, som lidt over kl. 10 sendte månedsopfølgningen for maj i proces til de budgetansvarlige i Moderniseringsstyrelsen.

Hvad er din fornemmelse lige nu?
- Det var stort at trykke send.

Hvad bliver næste trin hos jer?
- Nu tager vi en tæt dialog med alle budgetansvarlige, hvor vi både præsenterer systemet for dem og udarbejde månedsopfølgningen for maj indenfor den faste tidsramme.

Hvad skal du nu?
- Vente på spørgsmål fra de budgetansvarlige.

Samtidig loggede teamleder i Moderniseringsstyrelsen Thomas Jensen på SBS og kunne se, at der lå opgaver og ventede på at blive behandlet. ”Aktiviteterne ser kendte ud” sagde Thomas og var klar til at gå i gang med månedsopfølgningen.

 

En time senere i Nationalmuseet biografsal, var SBS koblet til den store skærm og den første månedsopfølgning blev sendt og hurtigt efter modtaget af de budgetansvarlige.

 

Dagens go live sluttede hos STAR, hvor proces flow også både kunne sendes og modtages. Så nu arbejdes der med budgetopfølgningen i SBS.

En super god dag og gevaldig dejligt, at se det fungerede efter alle de år, hvor vi har ønsket os et budgetsystem.